Pernille Harder slog till med två mål mot Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

Linköping upp i ledning efter seger mot Eskilstuna

Linköping går upp i ensam serieledning efter att man besegrat Eskilstuna United på bortaplan i kväll. Som starkaste laget på plan besegrade man Olivia Schoughs Eskilstuna med 3-1 efter att hemmalaget äntligen spräckt nollan i damallsvenskan den här säsongen.

Trots en stark inledning av hemmalaget Eskilstuna var det i mitten av den första halvleken gästerna som tog kommandot i matchen.

I den 26:e matchminuten satte Pernille Harder 1-0 till Linköping som skapade flera chanser till utökning. Samme Harder hade bra chanser som gick utanför strax innan halvtidsvilan, men tog istället chansen när den kom i den andra halvleken.

Bara sex minuter in fick Harder en framspelning av landslagsspelaren Stina Blackstenius och Linköping utökade ledningen till 2-0.

Knappa kvarten senare var det Blackstenius själv som nätade 3-0 för Linköping. Blackstenius har därmed gjort mål i alla matcher så här långt den här säsongen. Ett styrkebeseked för gästerna att besegrade ett tänkt topplag i damallsvenskan.

Eskilstuna spräckte nollan

För andra matchen i rad hade Eskilstuna svårt att skapa chanser. I matchen mot Vittsjö senast var det ett ineffektivt Eskilstuna som inte kunde vårda sina chanser. Men trots en chansfattig match även ikväll lyckades Eskilstuna till lsut spräcka nollan när Olivia Schough spelade fram den förre Chelsea-spelaren, Marija Banusic som reducerade i matchen till 3-1 under den andra tilläggsminuten.