Foto: Bildbyrån

Svenska mästaren värvar meriterad landslagsspelare

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera tunga spelartapp svarar Linköpings FC upp med en klassvärvning: Klubben har gjort klart med den danska landslagsanfallaren Johanna Rasmussen. ”Det känns riktigt spännande”, säger Rasmussen.

Mycket har hänt på spelarfronten i Linköpings FC efter att klubben i oktober säkrade SM–guldet.

Skyttedrottiningen Pernille Harder och landslagsspelaren Fridolina Rolfö har båda lämnat klubben. Samtidigt står det ett stort frågetecken kring Stina Blackstenius framtid i klubben.

För att stärka upp på anfallssidan har klubben nu plockat in den danska landslagsspelaren Johanna Rasmussen, 33.

– Johanna är en spelare som kommer att passa in väldigt bra i den typen av fotboll som vi spelar. Hennes egenskaper som hög spelförståelse, bra passningsspel och att hon även gör en del poäng gör att hon kommer bli en stor tillgång för oss under kommande säsong, säger Linköpings sportchef Martin Sjögren till klubbens hemsida.

Värvar anfallare

Rasmussen – som senast kommer från sex raka säsonger med Kristianstad – ser fram emot att ansluta till den svenska mästaren.

– Det känns riktigt spännande att komma till Linköping. Där finns en bra miljö och jag gillar sättet de tänker och spelar fotboll. Det är ett etablerat lag som har varit med i toppen av tabellen de senaste åren och som nu ska spela Champions League igen. Jag hoppas såklart att jag kan bidra med att det fortsätter och att ta klubben långt i CL, säger Rasmussen till klubbens hemsida.

Avtalet med en 33-åriga danskan – som nyligen spelade sin 150:e landskamp för Danmark – sträcker sig över 2017.

Rasmussen gjorde fem mål för Kristianstad i damallsvenskan den gångna säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.