Lisa Dahlkvist redo för EM-kvalspel

Uppdaterad
Publicerad

Efter två dagars vila på grund av sjukdom var Lisa Dahlkvist under onsdagen tillbaka i träning på landslagssamlingen inför EM-kvalet i Slovakien på fredag.

”Nu känns det bra. Jag var lite nervös innan, när vi körde kvadraten var jag jätteandfådd och kände hur ska det här gå? Men det gick jättebra”, säger Dahlkvist till SVT Sport.

Lisa Dahlkvist, som gått bra en längre tid, också i klubblaget PSG, var glad att vara tillbaka i träning med landslaget efter det lyckade OS-kvalet. Och nöjd över att ha henne tillbaka var även förbundskapten Pia Sundhage.

– Lisa spelade riktigt bra idag, på ett mittfält tillsammans med Seger, så det känns väldigt tryggt och bra.

Damlandslaget i fotboll

Andersson hoppas på chansen

Mycket samlad rutin på mitten alltså. I försvarslinjen ser det efter de hittills tre passen här på Malmö Stadion ut som att Linköpings Jonna Andersson kommer att ta plats bredvid de erfarna, ja kanske till och med få starta, som vänsterback mot Slovakien. Hon gjorde sin landslagsdebut så sent som i genrepet till OS-kvalet i januari.

– Jag har lärt mig mycket på bara tre läger och det har gått bra hemma i klubben också, så det får man ta med sig. Det vore jättekul om jag får förtroendet, absolut, säger Jonna Andersson och tillägger: Skulle jag få det så tar jag chansen.

Dock tvingades Eskilstuna-anfallaren Marija Banusic lämna truppen på grund av att hon forfarande känner av sin ljumske.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet