Ljungberg: ”Hoppas hon tar rekordet i kväll”

Uppdaterad
Publicerad

Den 5 mars 2008 slog hon Pia Sundhage och Lena Videkulls målrekord. Hanna Ljungberg blev historisk som den mesta målgöraren någonsin i svensk landslagshistoria efter fullträffen mot Finland. Men nu hoppas den tidigare anfallsstjärnan att hennes rekord ryker. – Lotta brukar ju göra mål, hon lär göra minst ett i kväll, säger Ljungberg till SVT Sport.

Hanna Ljungberg gjorde 129 matcher i den blågula landslagströjan. I sin sista landskamp, mot Finland i Algarve cup, blev 35-åringen historisk.

Sverige vann med 3-1, Ljungberg gjorde ett av målen – sitt 72:a i den blågula tröjan.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

– Självklart är det ju speciellt, sedan har jag ju aldrig varit någon som har räknat mål och rekord. Men det är alltid kul att göra just det målet som innebär att man har gjort flest mål, så är det självklart, säger Hanna Ljungberg.

Men när Sverige möter Skottland hemma på Gamla Ullevi i VM-kvalet i kväll tror – och hoppas – Ljungberg att Lotta Schelin passerar henne.

– Hon kommer definitivt att slå det och jag hoppas att hon gör det redan i kväll – det innebär ju att Sverige förhoppningsvis har ett bra utgångsläge att vinna matchen.

Schelin är nu uppe i 71 mål – hon behöver göra två för att gå om Ljungberg.

– Lotta brukar ju göra mål, hon lär ju göra minst ett i kväll om formen håller i sig. Det är svårt att säga, men chansen finns ju att hon gör det och jag önskar henne all lycka.

Om kvällens match säger Ljungberg:

– Jag tror ändå att det kan bli en ganska jämn och tajt match. Men jag hoppas ju att Sverige tar en viktig seger här på hemmaplan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Mer i ämnet