Martas Brasilien möter Lotta Schelins Sverige. Foto: Bildbyrån

Sverige mot Brasilien i OS

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damlandslag ställs mot värdnationen Brasilien i OS-mästerskapet i Rio i sommar. ”Att få möta Brasilien är fantastiskt motiverande”, säger Lotta Schelin till SVT Sport. Men inleder gör de mot Sydafrika den 3 augusti.

I damturneringen medverkar tolv lag, och gruppspelet inleds den 3 augusti. Och just den dagen – för fyra år sedan – åkte damlandslaget ut ur OS i London. 1-2 mot Frankrike, som sedermera slutade fyra i turneringen som USA vann.

– En bra grupp för oss och kul att få möta hemmanationen Brasilien. Vi tog oss till OS och vi är inte nöjda med bara det utan nu vill vi göra avtryck på riktigt, säger Caroline Seger till SVT Sport.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Jag håller med Seger. Att få möta Brasilien på hemmaplan är ju fantastiskt motiverande! En svår grupp men roliga motstånd. Vi har stor tro på det vi gör, säger Lotta Schelin till SVT Sport.

Speciellt möte för Marta

Sveriges damlandslag har kvalificeras sig till alla OS-mästerskap sedan damfotbollen skrevs in på OS-programmet 1996. Den största framgången kom 2014 när de slutade fyra, efter förlust mot Tyskland i bronsmatchen.

Rosengårds brasilianska stjärna Marta, som spelat många år i Sverige, ser fram emot mötet.

– Absolut, det blir speciellt, säger hon till DN.

Sveriges matcher

Sverige-Sydafrika, 3 augusti, Rio de Janeiro

Brasilien-Sverige, 6 augusti, Rio de Janeiro

Kina-Sverige, 9 augusti, Brasilia

Alla grupper i OS

Grupp E: Brasilien, Sverige, Kina, Sydafrika

Grupp F: Australien, Tyskland, Kanada och Zimbabwe.

Grupp G: Usa, Frankrike, Nya Zeeland och Colombia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet