Joachim Löw hoppas att hans spelare kan triggas av det franska supporterstödet. Foto: Bildbyrån

Löw: ”Franska hemmastödet motiverar oss”

Uppdaterad
Publicerad

För andra mästerskapet i rad ställs Tyskland mot värdnationen i semifinal. I VM 2014 blev det utklassningsseger mot Brasilien, sanslösa 7–1, och inför mötet med Frankrike försöker tyskarnas förbundskapten Joachim Löw framkalla de goda minnena från Rio.

– Frankrike kommer ha ett stort stöd av publiken i Marseille och spelarna kommer känna energin från hela nationen som står bakom dem nu. Och är det så... super! Faktiskt, det ger bra motivation för oss. I Brasilien var vi i samma situation, där mötte vi värdnationen med 200 miljoner människor som stöttade sitt lag. Vi var tvungna att hantera det och det blir samma för oss nu, säger Löw.

Återstår att se vilket av lagen som kan dra fördel av trycket från hemmafansen.

Fotbolls-EM

Tuffa tyska avbräck

Vad säkert är så tvingas Tyskland till ändringar i startelvan: mittbacken Mats Hummels är avstängd, mittfältsdynamon Sami Khedira och målfarlige Mario Gómez skadade. Dessutom är rutinerade Bastian Schweinsteigers medverkan osäker.

Men de blivande ersättarna har Joachim Löws fulla förtroende.

– Jag litar på alla i truppen, även de som inte har spelat ännu. Det sa jag redan före alla skador. Alla spelare ligger på en hög träningsnivå och är fysiskt i bra form. Det vet vi, säger förbundskaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet