Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lucy Bronz om rivaliteten med Sverige och om att spela inför fansen på Wembley. Foto: Bildbyrån

Lucy Bronze: ”Finns en rivalitet mellan England och Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

England har goda minnen från senaste mötet med Sverige då det blev en kross i EM-semifinalen.

Den känslan tar laget med sig in i EM-kvalmatchen i morgon på Wembley.

– Minnen kommer tillbaka, säger Lucy Bronze.

England krossade Sverige i EM-semifinalen för snart två år sedan. Efter 4-0-segern tog sig laget hela vägen till EM-guldet på hemmaplan.

När de nu ska inleda kvalet mot kommande Europamästerskap är det inte konstigt att självförtroendet är stort. Men respekten för Sverige finns i högsta grad.

Damlandslaget i fotboll

”Härligt rivalitet”

– Det finns en härlig rivalitet mellan oss och Sverige. Det är ett bra starkt lag. Minnen från EM kommer tillbaka. Att det är på Wembley också... Det kanske kan få fansen att få en känsla av ögonblicken under EM, säger backen Bronze på en presskonferens.

Lucy Bronze spelar till vardags i FC Barcelona tillsammans med Fridolina Rolfö som hon ser fram emot att möta.

– Det känns spännande. Hon opererades efter VM men är tillbaka i Barca till 100 procent. Jag uppskattar att spela med henne där. Hon är stark, fysisk och kraftfull. Kanske blir det några duster på planen med tanke på våra positioner. Vi får se.

”Gått vidare”

Förbundskaptenen Sarina Wiegman säger att de inte använt EM-matchen mot Sverige som tändvätska.

– Då var då, nu är nu. Det var ett fantastiskt ögonblick men vi har alla gått vidare. Det är mycket som har hänt sedan dess. Vi vet att Sverige är väldigt bra, och de känner oss. Vi har förberett oss mycket utifrån vad vi sett av dem den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet