Foto: TT Nyhetsbyrån

Luiz återvänder till Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

David Luiz är tillbaka i Chelsea. Londonlaget och mittbackens nuvarande klubb Paris Saint-Germain är överens om en övergång, skriver Chelsea på sin webbplats. Enligt uppgifter i brittiska medier betalar Chelsea 30 miljoner pund, motsvarande cirka 355 miljoner kronor, för honom.

29-årige David Luiz spelade i Chelsea mellan 2011–2014, och vann då bland annat både Champions League och Europa League.

Luiz

I juni 2014 lämnade han sedan klubben för PSG. Då kostade han omkring 590 miljoner kronor. På hans meritlista finns även finns 55 landskamper, och VM-spel, för Brasilien. Enligt Chelsea ska David Luiz genomgå en sedvanlig läkarundersökning innan kontraktet skrivs under.

Rekordsumman på över en miljard pund som Premier League-klubbarna värvat för den här sommaren hittills blev därmed ännu högre.

Wilshere lämnar Arsenal

Jack Wilshere lämnar Arsenal för spel i Bournemouth. Mittfältaren lånas ut under resterande del av säsongen.

jack

24-årige Wilshere var tidigare ansedd som en av de största talangerna i engelsk fotboll, men flera tuffa skador har gjort att karriären stoppats upp. På hans meritlista finns bland annat två segrar i FA-cupen och ett 30-tal landskamper för England.

Senaste gången han spelade 90 minuter i Premier League var i september 2014. Under sommaren har det talats om att klubbar som Milan och Roma varit intresserade av att värva honom, men till slut vann alltså Bournemouth, något överraskande, dragkampen.

Största övergångarna sista dygnet:

David Luiz till Chelsea från Paris Saint Germain

Marcos Alonso till Chelsea från Fiorentina

Mario Balotelli till Nice från Liverpool

Samir Nasri till Sevilla från Manchester City (lån)

Joe Hart till Torino från Manchester City (lån)

Islam Slimani till Leicester från Sporting Lissabon

Jack Wilshere till Bournemouth från Arsenal (lån)

Álvaro Arbeloa till West Ham (fri transfer)

Gökhan Inler till Besiktas från Leicester

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.