Foto: TT

Liverpool sparkar Rodgers

Uppdaterad
Publicerad

Liverpools tränare Brendan Rodgers hoppades på lite andrum i det ”vänliga derbyt” mot Everton. Men efter en svag rensning slutade duellen 1-1 – och Rodgers fick sparken.

Frågan var om det oavgjorda resultatet skulle räcka för Brendan Rodgers. Rykten i England sade att den pressade tränaren kanske inte överlevde landslagsuppehållet som Liverpool-tränare.

– Vi är besvikna över deras mål. Misstagen kostar oss igen, säger han efter matchen.

Premier League

Sparkar tränaren

Och redan under söndagskvällen kom beskedet. Klubben sparkar Brendan Rodgers med omedelbar verkan.

”Vi vill tacka Brendan Rodgers för hans betydelsefulla insats för kliubben och hans hårda jobb och beslutsamhet. Trots att det är ett svårt beslut, så tror vi att det ger oss den bästa möjligheten att nå framgång på planen. Ambition och vinnande är hjärtat av vad vi vill ge till Liverpool och vi tror att den här förändringen ger oss bästa möjligheten att göra det.”

Letar ny tränare

Klubben berättar att man redan nu letar efter en ersättare och att det kommer kommuniceras när beslutet är taget.

En omarkerad Danny Ings nickade in ettan från nära håll i matchen och gav de missnöjda fansen hopp.

– Jag vet inte vad jag gjorde efteråt för adrenalinet tog över. Det var fantastiskt att göra mål i derbyt, säger 23-åringen till kanalen.

”Jag är besviken”

Men Lukakus vänster i slutet på första halvlek förstörde kvällen för de rödvita. Emre Cans boll gick rakt på Skrtel och Lukaku drog till direkt i Mignolets hörn. Everton pressade sen hårt i andra för att avgöra och Lukaku hade några tunga avslut, men hans landsman stod i vägen.

– Jag är besviken för vi hade en bra möjlighet att slå dem. Mignolet gjorde några riktigt bra räddningar och vi borde ha avgjort matchen, säger Lukaku.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League

Mer i ämnet