Lustig: ”Malmö var bättre än oss”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig skadade sig i första matchen mot Malmö FF och fick se Celtic lämna Champions League, för andra året i rad, från bänken. ”Tycker vi borde gått vidare”, säger Lustig till SVT Sport.

Under det första mötet på Celtic Park la sig Mikael Lustig mitt i en löpning ner och tog sig mot baksidan av låret. Man befarade det värsta men lugnande besked kom och förhoppningen om att spela returen i Malmö fanns – men fick skrotas i sista sekunden.

– Vi gjorde ett försök, men det var inte tillräckligt bra för spel, säger Lustig.

Champions League

Nästa vecka stundar EM-kval för svensk del men Lustig kan ännu inte ge några klara besked kring hans medverkan.

 – Såklart spelar vi landskamp nästa vecka så har vi ytterligare några dagar på oss, vi får helt enkelt se hur det närmsta dagarna blir.

Hemmalaget tog ledningen

Från bänken fick han se Malmö ta ledningen med drygt halva första halvleken spelad.

– Det var väldigt nervöst, sen släpper det lite när de gör 1–0 och vi inte har något att förlora, då blir man mer förbannad. Men det är tufft helt klart.

Celtic har misslyckats att gå vidare två år på raken.

– Jag tycker vi borde gå vidare, ser man till de lag vi möter så borde vi ha det starkaste laget. Så det är tråkigt.

Är du överraskad över Malmös dominans?

– Att de dominerar överraskar, men att de skulle gå för det var vi beredda på. Fast dominera vet jag egentligen inte hur mycket det var i första halvlek, klart de har några chanser, men man ska ändå komma ihåg att de gör fyra mål och tre av dem är på fasta situationer.

Gästande Celtic hade ett mål i nät men domaren dömde bort det.

– Jag tyckte domaren visade att vår spelare tog med handen men sen visade det sig att det var deras spelare, så antingen är det gult kort och straff eller så är det mål. Men det är som jag sa innan Malmö var bättre än oss i dag.

Se hela intervjun med Mikael Lustig ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet