Lotta Schelin mot PSG i franska ligan.

Lyon krossade PSG i CL-semin

Uppdaterad
Publicerad

”Lyon är ett spöke för oss”, sa PSG:s kapten Caroline Seger inför semifinalen mot Lotta Schelins Lyon i Champions League. Kanske var det snarare ett monster. Efter första halvlek var matchen redan avgjord och det stod hela 5-0 till Lyon i en match som slutade med betydligt större siffror än så.

”Det känns så klart fantastiskt att ha kunnat genomfört en sådan match på hemmaplan framför en grym hemmapublik (28 000 åskådare)”, skriver Lotta Schelin i ett SMS till SVT Sport.

”Vi tar ett stort steg mot final vilket är galet kul och något som vi jobbar för. Jag är glad och stolt över vad laget presterade idag och vi njuter i kväll för att imorgon börja ladda om till returen nästa vecka”, skriver  hon.

I franska ligan skiljer det bara tre poäng mellan ettan Lyon och tvåan PSG men tittar man på målskillnaden är gapet betydligt större. Lyon har gjort galna 104 mål och bara släppt in 2, jämfört med PSG:s 66 gjorda och 9 insläppta.

– Lyon har världsspelare på varje position och det är ingen som tillhör laget på grund av lång och trogen tjänst. När de har en bra dag och allt bara flyter på så blir det sådana här siffror, säger Östberg.

– PSG har Cristiane som brukar göra mål, samtidigt som Lyon har bänkspelare som kan komma in och sätta dit den. Så stor skillnad är det.

Förra säsongen var det PSG som slog ut Lyon som missade finalen. I år kan de få revansch för missen.

– Lyon var egentligen bättre än båda lagen som var i final förra året, avslutar Östberg.

Wolfsburg i finalen

Nilla Fischers Wolfsburg tog en säker seger mot Frankfurt i den andra semifinalen med 4-0. Därmed är förra årets finalister PSG och Frankfurt utslagna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.