Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Eriksson om bristen på mångfald inom fotbollen: ”Ett problem” Foto: Bildbyrån/Arsenal

Magdalena Eriksson om bristen på mångfald inom fotbollen: ”Ett problem”

Uppdaterad
Publicerad

Arsenals damlag har fått stor kritik för en lagbild de publicerade. En bild med enbart vita spelare.

Landslagsstjärnan Magdalena Eriksson menar att det finns problem med mångfald inom fotbollen.

Efter att ha publicerat den årliga lagbilden fick Arsenals damlag ta emot stor kritik.

Anledningen var att samtliga 27 spelare på bilden var vita. Eftersom Arsenals herrar historiskt sett representerats av spelare från många olika länder reagerade många fans.

Klubben har kommenterat bilden för tidningen The Athletic och erkänner att ”damtruppen inte återspeglar den mångfald som finns inom klubben och det samhälle de representerar”.

”Se till att fotbollen är till för alla i samhället”

Den före detta Chelseaspelaren Magdalena Eriksson vill inte kommentera Arsenals bild specifikt men tycker att det finns ett problem med mångfald inom fotbollen.

– Det handlar om vi måste se till att fotbollen är till för alla i samhället. Det är ett ansvar som vi alla har och måste ta och det tror jag är ett arbete som alla förbund, alla regioner, kan göra och kan bli bättre på, säger Magdalena Eriksson.

Erikssons landslagskollega Stina Blackstenius som själv spelar i Arsenal ville inte heller kommentera bilden specifikt men håller med Eriksson i hennes tankar kring det generella problemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.