Erik ”Magneten” Israelsson gjorde sitt tionde allsvenska mål för i år mot Falkenberg. Foto: Bildbyrån

”Magneten” frälste Hammarby med tionde målet

Han kallas ”Magneten” av lagkamraterna för sin förmåga att dra bollar till sig. I 2–0-segern mot Falkenberg kom mittfältaren Erik Israelssons tionde allsvenska mål för i år. ”Den kommer ju där jag löpte så – ja, det känns det som”, svarar Erik Israelsson till C More på frågan om det var ett magneten-mål.

Det var matchens otvivelaktiga delikatess som Hammarbys nummer fyra stod för.

– Det är Birkir (Sävarsson) som driver upp bollen och ser en yta jag kommer på. Jag får en touch på bollen och den går rätt fint in känns det som, säger Israelsson till C More om sitt mål i den 25:e minuten.

Tionde målet – ett konstmål

På halvvolley drog han till och tryckte in bollen i det bortre hörnet i en första halvlek där Hammarby hade problem med den allsvenska jumbon.

– Det är på tok för dåligt, att vi har ledningen är väl det enda positiva. Vi är alldeles för stressade och alldeles för tama i närkampsspelet. Vi måste höja upp aggressiviteten och viljan att försvara, säger Israelsson.

Dibbas första mål i Bajen

Hammarby fick mer att glädja sig åt i andra halvlek. Sommarförvärvet från Gif Sundsvall, Pa Dibba, som lurade skjortan av hemmaförsvaret och rullade in 2–0. Det var Dibbas första allsvenska mål i sin nya klubb.

Segern gör att Hammarby distanserar sig ytterligare från den bottenstrid de tidigare var inblandade – numera tio poäng till negativa kvalplatsen.

För den allsvenska jumbon Falkenberg är fortsatt hopplöst. Med 18 poäng kvar att spela om ligger den allsvenska jumbon 13 poäng från kvalplatsen.