Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mak Linds tankar inför ödesmatchen mot Real Madrid i Champions League. Foto: Bildbyrån/SVT

Mak Lind: ”Jag tror att Madrid värderar ligan högre”

Uppdaterad
Publicerad

Ett redan utslaget motstånd väntar i sista omgången.

Dessutom har Häcken råd att förlora.

Det är mycket som talar för att det spelas Champions League-kvartsfinal på Hisingen.

Häcken tog med sig en poäng från hemmamötet med Paris, och har alltjämt övertaget i duellen om andraplatsen i den tuffa Champions League-gruppen. Häcken reser till Spaniens huvudstad med en poäng mer än Paris.

Häcken möter Real Madrid som redan förlorat sig bort från potentiell slutspelschans. Motivation saknas, och tre dagar innan Häcken-matchen spelar Real Madrid i inhemska ligan där de ligger tvåa bakom Barcelona.

– Jag har själv varit i situationen där man spelar en cupmatch som inte betyder så mycket, och så har man ligan. Där är man smart som tränare – man värderar matcherna, i det här fallet tror jag att de värderar ligan högre än Champions League-matchen, säger Häckens tränare Mak Lind till SVT Sport.

”Vi har koll”

Eftersom det är inbördes möte som räknas, om två lag slutar på samma poäng, måste Paris till en början besegra Chelsea för att ta andraplatsen från Häcken.

– Jag tänker inte fundera så mycket kring det, utan nu handlar det mer om att ladda om för matchen. Vi har koll och ska göra vårt jobb, säger Mak Lind.

Häckens väg till kvartsfinal i champions league

Häcken går vidare till kvartsfinal i Champions League...

... om de besegrar Real Madrid.

... om de kryssar mot Real Madrid samtidigt som Paris inte besegrar Chelsea.

... om de förlorar mot Real Madrid samtidigt som Paris inte vinner mot Chelsea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.