Makondele sänkte gamla klubben

René Makondele sänkte Djurgården med två fullträffar i 2–1-segern och blev matchvinnare tillsammans med målvakten Christoffer Källqvist som räddade en straff på stopptid. – En riktigt skön räddning, säger målvakten till C More.

För tio år sedan lämnade René Makondele Djurgården efter tre säsonger och två SM-guld. Sedan dess har han spelat 17 matcher och gjort sju mål mot sitt gamla lag.

I kväll, på Gamla Ullevi, utökade mittfältaren målskörden genom att slå in boll nummer åtta och nio i nät.

Allsvenskan 2014

1–0 knorrade Makondele in tätt intill stolpen med ett direktskott efter en fin passning från Simon Gustafson.

2–0 slog han in på nära håll via en studs efter en hörna.

Nära hattrick

Häcken imponerade till en början även om man lät DIF komma in i matchen efter Philip Hellquists reducering, dock utan att riktigt komma fram till de sylvassa målchanserna.

I stället var det nära att Häcken punkterade matchen 20 minuter från slutet men Kenneth Höie svarade för en jätteräddning på Makondeles direktskott och hindrade matchhjälten till ett hattrick.

Missade straff

I slutet vaskade Dif fram flera kvitteringschanser. I 90:e minuten hade gästerna en nick i ribban och före anfallet var över fick Dif straff. En omdiskuterad sådan.

Målvakten Christoffer Källqvist rusade mot en boll, styrde ut den via knäet till hörna. Därefter ramlade en Dif-spelare över Källqvist.

– Domaren pekade på straffpunkten. Han sa att han var hundra på den när han blåste, men det var bedrövligt. Pinsamt, säger Christoffer Källqvist till C More.

Men Amadou Jawo avverkade ett rätt lamt skott och Christoffer Källqvist räddade.

– Jag gick rätt, fick upp en hand. En riktigt skön räddning.

Talangen Carlos Strandberg var inte med i dagens Häcken-trupp, men var på plats på Gamla Ullevi. Han dök upp en och en halv timme före match, men var för trött för att spela.