Leroy Sane gjorde ett av målen när Manchester City vände underläge 2-3 till seger med 5-3 hemma mot Monaco. Foto: Bildbyrån

Målfester i Champions League – City vände till seger

Monaco ledde med 3-2 på Ethiad Stadium efter ett konstmål av colombianen Falcao. Men vid full tid hade Manchester City vänt till seger med 5-3 i kvällens inledande åttondelsfinal i Champions League. I kvällens andra målfest vann Atletico Madrid borta mot Bayer Leverkusen med 4-2.

Att göra tre mål på bortaplan är en bedrift. Att göra det på Ethiad Stadium mot Manchester City gör prestationen ännu större. Men när hemmalaget samtidigt gjorde fem mål, kändes det inte mycket värt för de franska ligaledarna.

– Det var galen match. Mycket mål och fin fotboll. Det viktiga var att vi vann, och tog med oss två måls försprång till Monaco, säger City-spelaren John Stones till Viasat.

Stones var i hetluften, i både negativ och positiv bemärkelse för City. När Falcao gjorde det mycket vackra målet fram till ledning med 3-2 för Monaco var det Stones som blev bortfintad, innan Falcao chippade in bollen i mål. Falcao som minuterna dessförinnan hade missat en straff för Monaco.

En kvart senare gjorde Stones 4-3 till City, och fullbordade hemmalagets smått otroliga vändning i matchen. Det sista målet gjorde Sane, i den 82:e minuten.

– Det är en tvådelad känsla. Vi gör en bra match. Sedan är det tillfälligheter och misstag gör att det blir som det blir. Det är en tråkig och sur känsla man har med sig i omklädningsrummet nu. Men det här är inte över än. Vi vet vad vi behöver göra för att vinna returen, säger tvåmålsskytten Falcao till Viasat.

Atletico gjorde fyra mål

På BayArena i tyska Leverkusen blev det också en målkavalkad. Atletico Madrid gjorde fyra mål på den tyska ligaåttan Bayer Leverkusen. Spanjorerna gick fram till ledning med 2-0 i den första halvleken, innan tyskarna reducerade i upptakten av andra halvlek.

Men Atletico var till slut starkast, och vann till slut med 4-2, och har skaffat sig mycket fina förutsättningar för att avancera till kvartsfinal i Champions League.