Lotta Schelins Lyon behåller serieledningen efter 0-0 mot PSG. Foto: Bildbyrån

Mållöst i franska ”svenskmötet”

Uppdaterad
Publicerad

Seriefinal med två svenskor på planen. Men toppmötet mellan Lisa Dahlqvists Paris Saint-Germain och Lotta Schelins Lyon slutade mållöst.

Därmed behåller Lyon sin serieledning, tre poäng före PSG.

– Vi får vara glada att vi höll nollan, de hade kunnat få in ett mål och då är det ett helt annat läge. På slutet ville vi hellre hålla det här resultatet än att chansa, säger Lotta Schelin till Sportbladet.

Gästande Lyon dominerade första halvlek spelmässigt medan Parislaget, utan skadade Caroline Seger, ryckte upp sig något i andra.

Lisa Dahlqvist spelade från start för Paris Saint-Germain, men sköt över från ett hyfsat avslutsläge i slutskedet och får alltså fortsätta jaga efter Lyon i jakten på ligaguld.

– Jag är besviken över resultatet, men det är en konstig känsla för mina lagkamrater är väldigt glada. Vi förlorade med 0–5 i höstas, så det blev en liten revansch att vi fick lika,säger Dahlqvist till Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.