Hammarbys jubileumsmatch mot Kalmar slutade mållös. Foto: TT

Mållöst i Hammarbys jubileumsmatch

Uppdaterad
Publicerad

När Hammarby firade 100 år bjöds det på publikfest på Tele2 arena. Men publiken fick inte fira när jubileumsmatchen mot Kalmar FF slutade mållöst.

Första halvlek började trögt och varken Kalmar eller Hammarby fick till några bra chanser.

Men trots den sega första halvleken hettade det till mellan de båda lagen. När Kalmar tilldelades en frispark valde Viktor Elm att knuffa till Hammarbys Fredrik Torsteinbö, som i sin tur gick omkull. 

Allsvenskan

Hammarbyspelarna ville se rött kort på Elm, som efter flera diskussioner till slut fick en varning av domaren.

– Jag skulle slå en snabb frispark och då står han i vägen. Jag har mitt handledskydd och glider upp mot hans ansikte. Det var inte alls meningen, sa Viktor Elm till C more under halvtidsvilan.

Andra halvlek mer händelserik

I den 63:e minuten var Torsteinbö sugen på att ge igen när han fick ett ypperligt läge att ge Hammarby ledningen. Detta satte dock Kalmarmålvakten Lars Cramer stopp för med en jätteräddning.

Tio minuter därpå var det Linus Hallenius tur att testa skott, som dock hamnade strax utanför stolpen.

Kalmar lyckades skapa några halvchanser, men hemmalaget hade de bästa målchanserna. Bortalaget kunde trots det hålla nollan matchen ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet