Mållöst Skånederby för Rosengård

Sist de möttes förlorade Kristianstad med 7–0. Men FC Rosengård lyckades inte reprisera målfesten från mötet i våras. Istället tog Kristianstad en historisk poäng mot de regerande svenska mästarna.

Efter en trög första halvlek, där det offensiva spelet från både hemma- och bortalaget lyste med sin frånvaro, rasade målchanserna in efter halvtidsvilan.

Och det var Kristianstad som skulle vaska fram de vassaste målchanserna. Inom loppet av en minut var hemmalaget nära att ta ledningen två gånger om, bland annat i en frilägessituation. Men Kristianstad lyckades aldrig spräcka nollan.

Damallsvenskan 2015

Historisk poäng för Kristianstad

Hemmalaget har dock all anledning att jubla över det oavgjorda resultatet. För första gången på 16 försök lyckades de ta en poäng mot de regerande svenska mästarna.

Efter 0–0–resultatet toppar Rosengård fortfarande tabellen med 34 poäng. Tvåan Eskilstuna har 31 poäng, dock med en match mindre spelad.

Oavgjort blev det även i kvällens två andra derbyn. Stockholmsderbyt slutade 1–1 sedan 17–åriga Julia Zigiotti Olme lyckades kvittera för AIK mot Hammarby på Zinkensdamm. Matchen mellan Piteå och Umeå slutade 2–2.