Erdal Rakips mål fick Malmö FF att haka på i guldstriden. Foto: Bildbyrån

På väg mot tungt poängtapp – då frälste MFF-talangen

Uppdaterad
Publicerad

På väg mot ett ödesdigert poängtapp i guldstriden. Då trädde inhoppande Erdal Rakip fram i rollen som hjälte gjorde målet avgjorde. ”Målet gör att vi hänger med i serien. Det är bara två poäng och det är skönt”, säger matchvinnaren till SVT Sport efter 1–0-segern mot Elfsborg.

Ett IFK Norrköping, som varit obesegrat i de 18 senaste omgångarna, satt nog bara och väntade på att slutsignalen skulle ljuda. För deras värste konkurrent var på väg mot ett poängtapp och därmed fyra poängs serieledning till Peking.

Samtidigt hade den frustrerade 20-åringen Erdal Rakip suttit på bänken merparten av matchen

– Jag vill komma in och visa vad jag går för och hjälpa laget. Jag bara väntar minut för minut och hoppas att Allan (Kuhn, Malmös tränare) ska säga mitt namn, säger MFF-talangen som blev inbytt i den 74:e minuten.

Och precis innan klockan passerade 90-strecket slog han till – med ett drömmål.

– Jag hade redan bestämt mig att den första vändningen ska jag göra... så kom två-tre spelare till. Jag hade lite tur med mig där och till slut går bollen in i mål, säger Rakip.

”Blev för mycket långbollar”

MFF-produkten fick bollen i offensivt straffområde och stötte på patrull per omgående, men vrickade sig fram ett par gånger innan han drog till i bortre hörnet. Målet betydde 1–0 och 1–0 betydde seger och tre poäng.

Därmed är MFF bara ett par poäng bakom IFK Norrköping och kan gå om den allsvenska serieledaren i Skånederbyt mot Helsingborg. Men i kampen om guldet måste MFF lyfte spelet, menar matchvinnaren.

– Jag tycker det blev för mycket långbollar. I stället för att använda mittfältet upp till forward. När vi gjorde det så blev det farligt. Vi fick våra målchanser då, säger Malmötalangen.

Noterbart är att Malmö spelade med tio man under en period på slutet efter att Behrang Safari drabbats av kramp.

Tunga avbräck inför Skånederbyt

Värre för MFF var att allsvenskans främste framspelare, Magnus Wolff Eikrem, utgick i halvtid på grund av misstänkt skada på en sena i foten. Även mittbacken Kari Arnason klev av skadad, i höftpartiet.

Under fredagen kom besked om att duon missar derbyt mot Helsingborg på söndag.

Ytterligare avbräck för guldjagande Malmö är att Enoch Kofi Adu är avstängd nästa match.

– Vi har en bred trupp och den ska utnyttjas i sådana här lägen, säger kaptenen Markus Rosenberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.