MFF-supportern: ”Största matchen någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Pelle Nilsson var i morse på plats utanför Paris Saint-Germains spelarhotell där säkerheten är hög.

Där träffade han supportern Tony Ernst som följt Malmö FF i 41 år.

”Rent medialt blir det här den största matchen som någonsin spelats på svensk mark”, säger han.

Stjärnorna i PSG har anlänt i Sverige inför kvällens uppmärksammade Champions League-match mot Malmö FF. Och säkerheten kring det franska huvudstadslaget är stort.

SVT:s Pelle Nilsson rapporterade i morse utanför spelarhotellet men tvingades hålla sig på ett visst avstånd från entrén.

– De som faktiskt bor på hotellet måste visa legitimation för att gå in och ut. Runt 20 till 25 vakter ska följa laget och det kommer att vara ganska höga säkerhetskontroller runt arenan i kväll och runt Stortorget där matchen ska visas på storbildsskärm, säger Nilsson.

Kluvna supportrar

Han intervjuade också hängivne MFF-supportern Tony Ernst som är laddad inför kvällens drabbning.

– Självklart är det stort och betydelsefullt att Ibrahimovic kommer hem, det finns en egen berättelse där, säger Ernst som menar att en del supportrar har varit aningen kluvna inför kvällens möte.

– Men visst går det att applådera Zlatan innan match och vara glad för att han är här samtidigt som man har fullt fokus på att stötta Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.