Ilska efter sen MFF-kvittering

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar var på väg mot en skrällseger borta mot serieledande Malmö.

Då kvitterade Vidar Kjartansson till 1–1 i den 90:e minuten – efter att Kalmar-spelarna stannat upp.

”De slutade spela och jag straffade dem”, säger islänningen till C More.

Det var i matchens slutskede som Markus Rosenberg gick in hårt i två närkamper. I stället för att fokusera på att få bort bollen ropade Kalmar-spelarna på frispark – och Malmö kvitterade.

Samtidigt som gästerna stod helt stilla lyfte Magnus Wolff Eikrem in bollen till Vidar Kjartansson som gjorde sitt tionde mål för säsongen. Han är nu i delad skytteligaledning med Marcus Antonsson som har lämnat Kalmar för spel i engelska Leeds.

– De försökte vinna frispark flera gånger i andra halvlek och ville bara döda tid. Jag tycker inte att det var någon frispark i situationen med Rosenberg. Och det blev ju bra för min del, säger Kjartansson till C More.

”Gnäll som vanligt”

På frågan om han blev förvånad över att motståndarna slutade spela svarar han:

– De trodde att det var frispark. Men jag listade ut det snabbt och straffade dem.

Det utbröt vilda protester efter Malmös kvitteringsmål. Fem Kalmar-spelare omringade snabbt domaren Kristoffer Karlsson.

– Som vanligt. En massa onödigt gnäll. Jag förstår inte varför. Det är en 50/50-duell, säger Markus Rosenberg till Sportbladet.

Landslagsveteranen Rasmus Elm är av en annan åsikt:

– Solklar frispark till oss när han (Rosenberg) hoppade in i situationen. Vi stannade upp en kort sekund, det får man förstås inte göra utan spela till domaren blåser, säger han till TT.

Märkligt rumpmål av Elm

Länge såg Viktor Elm ut att bli matchhjälte med ett märkligt rumpmål. Lillebror Rasmus slog en hörna som träffade Viktor i ändalykten och styrdes in i mål.

– Jag vet inte alls vad som hände. Man ska vara där på rätt plats men visst, det är tur, erkände målskytten i halvtid för C More.

MFF är kvar i ensam serieledning efter Kjartanssons sena ledningsmål. Men Norrköping knappade in och skuggar en poäng bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.