Daniel Anderssons, till vänster, och Niclas Carlnéns, till höger, arbete innebar ett rekordår för Malmö FF ekonomiskt. I mitten nye tränaren Allan Kuhn. Foto: Bildbyrån

Malmö FF:s superår – sprängde halvmiljardsgränsen

Uppdaterad
Publicerad

Här är den första fotbollsklubben i Sverige att passera 500 miljoner kronor i årliga intäkter. Malmö FF:s superår visar sig i klubbens årsredovisning för 2015. ”Vi har just nu en ekonomisk särställning i svensk fotboll”, säger ordföranden Håkan Jeppsson till klubbens hemsida.

Klubbens intäkter landade på 503,3 miljoner – en ökning med 118,3 miljoner från ett 2014 som bektraktades som historiskt för en svensk fotbollsklubb.

Den stora förklaringen till de höga intäkterna är återigen spel i Champions League, men också spelarförsäljningar har bidragit till lyftet.

Resultatet efter skatt blev 231,5 miljoner. Men klubben uppmärksammar också att utan Champions League-pengar och spelarförsäljningar så hade resultatet varit -8,8 miljoner.

– Det är viktigt att poängtera att den underliggande verksamheten exklusive europaintäkterna går med viss förlust och att vi fortsatt måste öka våra marknadsintäkter och vara mycket kostnadsmedvetna, säger Jeppsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.