Åge Hareide. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Malmö FF tar Djurgården på allvar

Uppdaterad
Publicerad

Snart väntar Juventus, Olympiakos och Atlético Madrid i Champions League. I dag är det dock allsvenskan och bortamatch mot Djurgården som gäller för mästarlaget Malmö FF.

– Djurgården har de senaste åren gjort bra resultat mot MFF, så vi ska ta dem på högsta allvar. De har Pelle Olsson som tränare, och han har alltid varit duktig på att få sitt lag att spela organiserat, säger MFF-tränaren Åge Hareide till klubbens hemsida.

Malmö FF blev klart för Champions Leagues gruppspel i onsdags kväll. Det är dock inte aktuellt att vila spelarna efter denna urladdning. En förändring gör dock Hareide. Magnus Eriksson går upp på topp på Isaac Kiese Thelins bekostnad. Simon Kroon går in på mittfältet, där Eriksson huserade mot Salzburg.

Allsvenskan 2014

– Jag tror det blir den typen av match där det är bra att ha Magnus Eriksson högre upp i banan. Sen är det läge att vila Kiese också, han är inte van vid den här belastningen ska vi komma ihåg. Men han kan också komma in under matchens gång med kraft, säger Hareide till Sydsvenskan.

Före dagens matcher har serieledande Malmö FF sju poäng ner till tvåan AIK. Solnalaget har bortamatch mot IFK Norrköping.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet