Malmö FF vann toppmöte mot AIK

Malmö FF fortsätter att avancera i den allsvenska tabellen.

Hemma på Swedbank Stadion slog man AIK 2-0 och är nu åtta poäng före tabelltrean från Solna.

”Vi är väldigt, väldigt glada. Det är skönt att få en seger på hemmaplan”, säger målskytten Magnus Wolff Eikrem.

Rikard Norling och hans AIK reste till Malmö för allsvensk drabbning. Ett speciellt möte för AIK-tränaren – som ledde MFF till SM-guldet 2013 innan han via en sejour i Norge tog över AIK i våras.

I dag stod inga guld på spel – men väl viktiga poäng i toppen av den allsvenska tabellen.

Och förutsättningar kunde varit bättre för gästerna. I torsdagskväll var det Europa League-match, på lördagen reste man till Skåne och dagens avspark var redan vid 13.00.

Carlgren halkade

Det var dock ett AIK som startade piggast och Johan Wiland tvingades till två bra räddningar i början av matchen, bland annat efter ett vasst skott signerat Ebenezer Ofori.

– Självförtroendet är på topp, det har det varit länge. Men det är alltid kul att göra bra matcher, säger Wiland till Cmore.

MFF tog sedan över matchen och inte blev det enklare när AIK tvingades till ett byte redan 30 minuter in i matchen då Patrick Kpozo skadat sig.

I den 43:e minuten kom också matchens första mål. Magnus Wolff Eikrem vände och vred utanför AIK:s straffområde innan han avlossade högerbössan och det stod 1-0. Patrik Carlgren i AIK-målet halkade och lyckades inte nå bollen.

Blödde och ville ha straff

AIK lade sig inte ner och dog i den andra halvleken. Gästerna tryckte på för kvittering och inhoppande Haukur Hauksson var pigg i offensiven.

Det var en halvlek som böljade fram och tillbaka med två lag som utbytte målchanser, men några fler mål blev det inte i matchen.

Matchen avslutades med en kontroversiell situation där Sauli Väisänen hade hoppats nicka in kvitteringen – men i stället träffades i huvudet av Rasmus Bengtsons fot vid rensningen. Finländaren blödde från huvudet, ville ha straff, men domare Markus Strömbergsson dömde ingen sådan.

I stället kunde Anders Christansen kontra in 2-0 för hemmalaget precis därefter.

I och med segern klättrar MFF upp på 38 poäng och lägger ytterligare mark ner till övriga topplag.

– Nu är det åtta poäng ner till AIK va? Det betyder jättemycket. Nu är det bara att köra på, säger Wiland.