Wolfsburg är regerande Champions League-mästare.

Men i åttondelsfinalen mot Malmö var de hårt pressade.

De lyckades dock ändå vinna – efter en feldömd straff.

– Det är en väldigt billig straff som vi får, medger Wolfsburgs Nilla Fischer.

Wolfsburg gjorde 1–0 i den 34:e minuten genom Alexandra Popp som nickade in ett inlägg från Verena Faisst. Detta bara ett par minuter efter att Manon Melis haft ett jätteläge, då hon var i det närmaste fri från halva plan.

I den andra halvleken fortsatte Malmö att föra spelet, och 20 minuter in i halvleken kom en välförtjänt kvittering. Målskytt var en av planens piggaste spelare, Ramona Bachmann. Hon sköt, från dålig vinkel, in en boll som kom efter ett misslyckat skott från Lina Nilsson.

Champions League dam

Feldömd straff

I minut 85 återtog Wolfsburg ledningen – på en straff som var feldömd. Alexandra Popp föll i en närkamp med Malin Levenstad, och domaren pekade på straffpunkten. Martina Müller gjorde inget misstag från elva meter.

Resultatet stod sig matchen ut, och Wolfsburgs Nilla Fischer var lättad efteråt.

– De skapar fler chanser i dag och jag tycker att de har övertaget om man ser över 90 minuter. Så vi ska vara väldigt glada att vi får tre poäng med oss till tyskland, säger hon.

Straffen medger hon var tveksam.

– Det är en väldigt billig straff som vi får. Hon (domaren) håller en väldigt ojämn nivå i dag.

Retur på onsdag

Värt att nämna är dock att Wolfsburg borde haft straff några minuter innan, då Amanda Ilestedt fällde en Wolfsburg-spelare.

Malmös Ramona Bachmann tror dock att Malmö har goda chanser i returen, som spelas i Tyskland på onsdag:

– Det är inget jättedåligt utgångsläge. De vann med 2–1, men var absolut inte det bättre laget. Vi var det bättre laget i dag, säger hon till TV4.

Matchen är den första av två i åttondelsfinalen. Returen spelas i Tyskland på onsdag.