Foto: TT Nyhetsbyrån

Historien upprepade sig för MFF

Uppdaterad
Publicerad

Historien upprepade sig.

Malmö kämpade tappert och höll uppe spelet mot det betydligt mer namnkunniga motståndet från Serie A.

Men orkade inte hela vägen.

När Malmö inledde årets Champions League så var det med en bortamatch mot Juventus.

Då höll de uppe spelet bra i lite mer än en halvlek, men orkade inte hela vägen. Juventus tog då över spelet och kunde till slut välförtjänt med 2–0.

Champions League 2014-2015

Inledde bra

I kväll, när säsongens sista match i Malmö skulle spelas, stod Juventus åter för motståndet.

Och mycket var sig likt. Malmö inledde åter matchen bra mot det stjärnspäckade Turin-laget. Men inte heller denna gång räckte det hela vägen fram.

Juventus tog över mer och mer i spelet, och pressade på stenhårt i slutet av den första halvleken och i början av den andra. Och i den 49:e minuten brast det.

Jämnade ut spelet

Fernando Llorente kom loss med en lång löpning från mittplanen, sprang ifrån mittförsvaret och rundande målvakten Robin Olsen.

Där och då var det nog många Malmö-supportrar som fruktade att Juventus skulle dra ifrån och vinna stort. Men Malmö lyckades jämna ut spelet, och hade faktiskt en del tryck mot Juventus-målet. De riktigt farliga chanserna lös dock med sin frånvaro, och i stället kunde Carlos Tevez i den 88:e minuten göra 2–0 till gästerna från Italien. Efter målet blev Malmös förvarare Erik Johansson utvisad efter att ha skällt ut domaren då han ville ha frispark just innan målet.

– Det är klar frispark där, det är klar frispark, han tittar inte ens på bollen. Det måste domaren se, säger tränaren Åge Hareide till Viasat.

– Det är klart att det blir frustration när vi gör en så bra första som vi gör och skapar chanser. Men vi tappar i andra. Vi blir lite trötta och har haft en lång säsong medan de precis har börjat sin. Vi kommer efter och blir lite tjuriga. Och det är lite storebror mot lillebror. I varje 50/50-situation så får storebror det, säger Markus Rosenberg till TV.

– Vi tappar huvudet lite när de gör 1–0, vi kände att vi var förtjänta av att göra det. Då vill vi trycka på och då öppnar sig ytor för dem.

Måste vinna nästa match

Därmed är Malmös hopp om slutspel ute. Men hoppet om en tredjeplats och därmed spel i Europa Leagues slutspel lever inför avslutningsmatchen borta mot Olympiakos. Malmö måste då vinna. Rosenberg hävdar att det inte blir några problem att ladda om för den uppgiften:

– Det är härtligt att hoppet lever inför det sista, säger han till SVT Sport.

Markus Halsti ser fram emot matchen:

– Vi måste vara kompakta nere i Grekland och kanske spela lite bättre än i dag. Det blir inte lätt att vinna i deras kokande arena, men det ska vi göra, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet