Malmö FF upp i topp Foto: TT/SVT

Malmö upp i serieledning

Malmö med Markus Rosenberg i startelvan hade inga problem med Falkenberg, seger med 2-0 för upp skåningarna i serietopp. ”Vi är tillbaka där vi vill vara. Vi var där en lång period tidigare men det var ett tag sen nu så det känns skönt”, säger Rosenberg till SVT Sport.

Redan efter sex minuter slog Rosenberg till en snabb vändning till höger i straffområdet och ett oväntat skott i bortre hörnet innebar 1-0 för hemmalaget. Skottet såg dock inte otagbart ut och målvakt Otto Martler vill nog helst glömma det hela.

Endast fem minuter senare var det dags igen då Rosenberg spelade fram anfallskollegan Vidar Kjartansson som anföll till vänster i straffområdet och pricksköt i Martlers vänstra hörn, 2-0 var ett faktum. Islänningens femte mål i årets allsvenska.

Både ifjol och i år har Malmö tappat många poäng mot mindre namnkunniga lag medan man slagit toppkonkurrenterna, en trend som kanske är på väg att brytas.

– Det är Jönköping, Sundsvall och Helsingborg vi förlorat mot sen har vi vunnit mot de tippade topplagen, så det liknar samma symptom som förra året men sen slog vi Gefle och nu slog vi Falkenberg, säger Rosenberg till SVT Sport.