Markus Rosenberg och Vladimir Rodics Malmö FF tog en skön vinst i allsvenskan. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

De skapade chanser i massor.

Men det blev ”bara” två mål.

Malmö visade CL-form i chansskapandet – men effektiviteten var inte på topp.

Men vinst blev det ändå.

Malmö FF möter på onsdag Celtic i den första kvalmatchen till Champions League. I dag genrepade de – med att vinna med 2–0 hemma mot Gefle.

MFF var helt överlägset i den första halvleken och skapade mängder med heta målchanser. Men de lyckades bara få en boll förbi Emil Hedvall i Gefles mål.

Allsvenskan 2015

– Vi skapar en del chanser och hade kunnat leda med både 2- och 3–0, konstaterade Magnus Wolff Eikrem i halvtidsvilan i C More.

– Vi bränne ronödigt stora målchanser, säger tränaren Åge Hareide.

Rodic nätade

Men det blev alltså bara ett mål i den första halvleken. Målskytt blev Vladimir Rodic, en dryg halvtimme in i matchen. Ett riktigt vackert anfall avslutades med att Nikola Djurdjic spelade snett framåt till Rodic som gjorde 1–0.

I den andra halvleken jämnade Gefle ut spelet något, men i stället var det Malmö som gjorde 2–0 på tilläggstid. Det målet var riktigt läckert. Djurdjic chippade vackert fram bollen till Andreas Vindheim som nickade vidare till Rosenberg som kyligt rullade in 2–0.

– Det var en lättnad när ”Mackan” gjorde det andra målet, säger Hareide.

”En strålande halvlek”

Gefles tränare Roger Sandberg var trots förlusten hyfsat nöjd med spelarnas insats.

– Vi gör en strålande halvlek. Jag önskar egentligen bara att de sista passningarna hade varit lite vassare, sade han till C More.