Mathias Ranégie och Rasmus Bengtsson nickar ihop – båda tvingades bryta matchen. Foto: Bildbyrån

Oväntad matchvinnare för Malmö

Felipe Carvalho byttes in sedan Rasmus Bengtsson tvingats bryta på grund av en huvudskada. Och just Carvalho blev matchvinnare för Malmö hemma mot Djurgården efter att ha nickat in 1–0 på hörna.

– Det gäller att vara väl förberedd för att kunna hjälpa laget med det jag kan, säger Carvalho till SVT Sport efter matchen, som var uruguayanens första framträdande i allsvenskan den här säsongen.

Det var en match som präglades av huvudskador: efter knappa 20 minuters spel skallade Mathias Ranégie och Rasmus Bengtsson ihop rejält. Djurgårdsanfallaren blödde ymnigt och tvingades bryta matchen, Malmöförsvararen signalerade strax före paus för byte och utgick med en rapporterad hjärnskakning. Dessutom fick både MFF:s Franz Brorsson och Dif:s Alexander Faltsetas smällar mot huvudet i första halvlek.

Bengtsson gick ut och in kom, just det, Felipe Carvalho. Efter en dryg timmes spel nådde uruguayanen högst på en hörna och satte matchens enda mål med en kraftfull nick.

– Jag spelar ju försvarare så jag får inte så många chanser att göra mål, men på fasta situationer ser jag min chans. Det är en av mina styrkor, säger Carvalho.