Anders Christiansen gjort ett av Malmös mål. Foto: Bildbyrån

Malmös segersvit bröts – kryssade mot Mjällby

Inför dagens match hade Malmö FF åtta raka segrar i allsvenskan. Men i matchen mot Mjällby bröts den sviten då MFF spelade 2–2 utan forwardsstjärnorna Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin.

– De gör två pissmål, säger Anders Christiansen till Dplay.

Hemmalaget Mjällby tog ledningen med 1–0 i den 24:e matchminuten då Mamudo Moro nickade in en hörna som gick in via Malmö-försvaren Jonas Knudsen. Efter målet tryckte serieledande Malmö – som saknade forwardsduon Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin – på och i den 39:e matchminuten fick också Malmö straff efter att Jesper Gustavsson tog bollen med handen i straffområdet. Jo Inge Berget tog hand om straffen – men det blev ingen kvittering före paus då Carljohan Eriksson räddade straffen via stolpen.

Saknade stjärnorna

Malmös kvittering kom i stället i den 54:e matchminuten efter att Sören Rieks placerade in Eric Larsson inlägg till 1–1. Efter kvitteringen fortsatte Malmö att trycka på. Mitt i pressen stack Mjällbu upp och fick en offensiv frispark till vänster. Trots det skymda läget tryckte Besard Sabovic in 2–1 bakom Marko Johansson i Malmö-målet i den 66:e matchminuten.

Marko Johansson har under säsongen var utlånad till Mjällby, men han har blivit återkallad då Malmös haft skadeproblem på målvaktssidan.

Malmö svarade däremot snabbt efter 2–1-målet. För efter 72:e satte han 2–2 med ett välplacerat skott i vänstra hörnet. Trots att Malmö tryckte på fick Malmö nöja sig med en poäng – och därmed bröts MFF:s åtta matcher långa segersvit.

– Vi gör en sämre första halvek, men rycker upp oss i den andra halvleken. Vi slarvar på fasta situationer, vilket straffar sig då vi släpper in två mål. Där har vi någonting som vi behöver förbättra, säger Anel Ahmedhodzic till SVT Sport efter matchen.