Sergio Agüeros Manchester City har brutit mot FA:s dopningsregler – tre gånger under fem månader. Foto: Bildbyrån.

Citys bot: Bröt mot dopningsregler tre gånger

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City bröt mot FA:s dopningsregler tre gånger under mindre än fem månader. Enligt The Guardian offentliggjordes det under fredagen att boten var för dopningsbrotten och att det bland annat handlade om en miss i kommunikationen till FA.

Engelska Premier League-klubben Manchester City fick i februari betala 35 000 pund i böter till engelska fotbollsförbundet (FA). Då var inte anledningen till det offentlig.  Klubben blev nämligen i januari anmäld till FA, men enbart utifrån ett meddelande om att klubben inte uppfyllt regeln om att redogöra för bland annat när laget tränar och var spelare övernattar.

I dag släpptes de skriftliga skälen till boten. En av Citys A-lagsspelare missade ett dopningstest 1 september i fjol, samtidigt som laget glömde att informera om en extra träning i juli och glömde att meddela till FA att sex reservlagsspelare var lediga under ett träningspass i december, vilket gjorde att de inte kunde genomgå dopningstest.

Klubbarna måste informera FA

De engelska klubbarna måste efter förfrågan redogöra för träningsdatum och start- och sluttider, men även för var träningarna hålls och spelarna övernattar. Det hade inte City gjort i det här fallet -  och dessutom tre gånger under fem månader. Det innebär att laget brutit mot reglerna.

Manchester City försvarade sig i sin tur med att det var administrativa fel och att huvudtränaren Pep Guardiola inte är van vid de engelska reglerna. Han tog nämligen över som tränare för laget inför den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.