Planen stormades vid Citys guld

Manchester City vann mot West Ham med 2-0 och såg till att klubben säkrade fjärde ligatiteln i England. Det var en behaglig resa på väg mot guldet. West Ham hade inte en målchans på hela matchen.

– Det min andra titel på tre år och det är en skön känsla, säger Samir Nasri som var glad åt att tränaren Manuel Pellegrini som fick ta hem titeln under sin första säsong.

– När vi summerar den här säsongen är det nog Liverpools förlust hemma mot Chelsea som avgjorde ligan, funderar Nasri som visade vägen med att göra 1-0.

Premier League 2013-2014

Direkt på slutsignal stormades Eastlands och tusentals fans kramade om spelarna och firade uppsluppet. Förgäves, inledningsvis, försökte speakern förmå fansen att lämna planen med hänvisning till säkerhetsskäl.

Prisutdelningen sköts upp ganska lång tid.  Men den kom igång och spelare, många med små barn med sig, och fans kunde bara njuta och berätta om hur underbart det var. Titelgrundaren Pellegrini hissades av spelarna inne på planen.

Direkt i upptakten av den andra halvleken vräkte Vincent Kompany in

2-0 för City efter att man etablerat tryck efter en hörna.

I den 39:e minuten drog Samir Nasri till ett tungt skott utifrån och via målvaktens fingertoppar och den vänstra stolpen gick bollen i mål.

Det släppte lös ett guldjubel hos både spelare och framför allt publik som var ett ljusblått hav på Eastlands.

På tilläggstid i första halvlek hade City via ett West Ham-ben en boll i ribban, så resultatet var då minst sagt välmotiverat.

Liverpools seger gav föga tröst

Liverpool slog Newcastle med 2-1 efter två snabba mål i andra halvlek men det hjälpte föga. Det var dystra miner på Anfield.

I den 63:e minuten gjorde Daniel Agger 1-1 för Liverpool när han lirkade in en frispark vid bortre stolpen med stor precision. Bara någon minut senare gjorde Daniel Sturridge 2-1 för Liverpool, ett mål som såg ut som en repris på 1-1-målet. Dock hade Sturridge ett bättre läge då han skarvade bollen i mål. Bättre stämning på Anfield men gulddrömmarna var redan skjutna i sank beroende på ställningen i Manchester.

Liverpool fick ett mål underkänt efter att Luis Suarez sköt en frispark för snabbt direkt i mål. Direkt efter det tog Newcastle ledningen med 1-0 genom ett självmål av Martin Skrtel som styrde ett inlägg från vänstersidan i eget mål.

Det var Skrtels fjärde självmål den här säsongen.

I den 27:e minuten brände Newcastle ett friläge efter en snabb spelvändning. Yoan Gouffran sprang sig helt fri men Simon Mignolet i Liverpoolmålet rusade ut och gjorde sig stor och täckte bort bollen.

Efter 35 minuter kom Suarez igenom i straffområdet efter att förflyttat sig i sidled men hans skott räddades av målvakten.

I den elfte minuten hade David Silva ett bra läge för Man City men hans volley gick över ribban. Det var en väldigt bra chans. Det var total Citydominans i början, något som bestod resten av matchen.