City segrade i Silvas comeback

Storförlust senast i Premiere League mot Liverpool. Men Manchester City reste sig direkt – dominerade totalt i matchinledningen mot Southampton och vann med 3-1 i en match där David Silva gjorde comeback för hemmalaget.

Maarten Stekelenburg i bortamålet sattes på prov direkt och fick sträcka ut rejält på Aleksandar Kolarovs frispark efter fem minuter.

Ledningsmålet kom dock bara tre minuter senare för Manchester City. En bjudning i bortaförsvaret gav Raheem Sterling stor yta på vänsterkanten, han serverade Kevin de Bruyne som skickade in 1-0.

Silva gjorde comeback

Hemmadominansen var total i inledningen av matchen och det mesta gick Citys väg. Bollen hamnade efter en hörna hos Fabian Delph vars skott styrdes via Virgil van Dijk och in i mål. 2-0 till City efter knappa 20 minuter.

Shane Long skapade liv i matchen när han i början av den andra halvleken nickade in reduceringen. Målet hjälpte föga, Manchester City vann med 3-1 sedan Aleksandar Kolarov fastställt slutresultatet.

Med knappa kvarten kvar att spela byttes David Silva, som inte spelat en match sedan oktober på grund av skada, in för Manchester City.