Zlatan Ibrahimovic var rasande på domaren efter att hans mål dömts bort. Foto: Bildbyrån

Zlatan snuvad på rekordmål i Uniteds vändning

Zlatan Ibrahimovic assisterade till ett av målen när Manchester United via en superminut avslutade året med en seger. Samtidigt snuvades svensken på målet som hade inneburit nytt personligt målrekord.

Efter en knackig inledning på säsongen har både Zlatan Ibrahimovic och Manchester United fått upp ångan rejält i Premier League.

Laget jagar den femte raka segern i ligan när man tar emot Middlesbrough hemma på Old Traffrord under nyårsafton.

Ibrahimovic  – som är ett mål ifrån nytt personligt rekord på antal gjorda mål under ett kalenderår (gjort 50) – höll sig i den 39:e minuten framme och bröt dödläget i matchen.

Trodde han i alla fall.

Farligt spel

Den akrobatiska karatesparken – där svensken med sulan fick in bollen bakom den tidigare lagkamraten Victor Valdes – gillades dock inte av domaren Lee Mason.

Till Ibrahimovic stora vrede dömdes målet bort och den första halvleken förblev mållös.

I den andra halvleken radade United upp chanser, men Valdes såg med flertalet vassa räddningar till att det fortsatt stod 0-0 på resultattavlan.

Gästerna tog ledningen

Med tjugo minuter kvar att spela skulle dock dödläget brytas och det av gästande ”Boro”.

I sin första ligastart för säsongen löpte sig Grant Leadbitter fri och med en lång tå fick han in bollen bakom David de Gea i United-målet.

United slängde sig sedan framåt i en intensiv kvitteringsjakt och med tio minuter kvar att spela borde också det utjämnade målet komma.

Efter en fin individuell prestation spelade Henrik Mkhitaryan fram Anthony Martial som fick gått om tid i en-mot-en-läget med Valdes.

Martial avsutade dock mitt på mål, men skam den som ger sig.

Superminut

Med fem minuter kvar att spela skulle den franske anfallaren få sin revansch och han kan tacka Ibrahimovic för det.

Med en perfekt skarv friställde svensken Martial som den här gången inte gjorde något misstag och sköt in 1-1.

United nöjde sig dock inte där. Knappa minuten senare höll sig Paul Pogba framme och nickade in 2-1 för United.

Därmed avslutar José Mourinhos mannar året med fem raka ligasegrar och på en sjätteplats i tabellen.