Uniteds målvakt Andre Onana blev varnad under ordinarie tid och vid straffarna men fick inget rött kort. Inför straffarna nollställdes korten. Foto: Bildbyrån

Manchester United tappade 3-0 och fick hjälp av VAR – till final i FA-cupen

Uppdaterad
Publicerad

Efter osannolik dramatik gick Manchester United till final i FA-cupen efter att ha slagit ut Championshiplaget Coventry med 7-5 efter straffar (3-3 efter full tid).

– Vi var en tånageloffside från att gå vidare. Det är ju löjligt, säger Coventrys tränare Mark Robbins till BBC.

Dansken Rasmus Höjlund blev den stora matchvinnaren när han satte 4-2 i straffsparksläggningen. Han sprang ut mot fansen och skrek ut sin lycka medan det var tårar i Coventry-lägret.

– Det sammanfattar vår säsong, vi hade bra kontroll och spelade bra i 60 minuter men sedan tappade vi matchen från ingenting, säger Man United-backen Harry Maguire till ITV.

När det återstod 19 minuter av ordinarie tid av matchen på neutral på plan på Wembley i London ledde Manchester United med 3-0 och alla på arenan såg fram emot en stadsfinal mot Manchester City.

Coventry fick segermål upphävt av VAR

Då inledde Coventry upphämtningen med två mål på mindre än tio minuter 2-3 men det såg ändå inte ut att räcka. Coventry fick dock med sig en straff som Wright förvaltade i den 95:e minuten – detta på tilläggstid av ordinarie tid. Vild glädje hos Coventryfansen bland de 83 000 på plats medan Man U-fansen inte trodde sina ögon.

– Vi försatte oss i en svår position och borde ha avgjort den tidigare men det gjorde vi inte. Vi måste göra så mycket bättre. Standarden på den här klubben är mycket högre än vad vi har gjort. Vi måste göra bättre ifrån oss i ligan, Ligacupen och i Europa, säger Bruno Fernandes.

”Framstående plats i klubbens historia”

Förlängningen såg ut att bli mållös men på tilläggstid av den tryckte dansken Victor Torp in 4-3 och helt galna scener utbröt på nationalarenan.

Under jublet VAR-granskades en offside i uppspelsfasen av anfallet och det lades ut ett streck i tv-sändningen där det var svårt att se om det ens varit offside. Men domaren underkände målet.

– Vi har precis sagt till dem att de har placerat sig på en framstående plats i klubbens historia. Folk kommer att prata om den här matchen länge. Jag kan inte vara mer stolt över spelarna, säger Coventrys tränare Mark Robins.

The Emirates FA Cup

Coventry City logo

Coventry City

2 - 4

3-3 (Fulltid)

Manchester United logo

Manchester United

Wembley Stadium, London
Publik: 83672
Domare: Robert Jones

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.