United-målvakten matchhjälte – räddade Jordan Larssons straff

Ett hårt pressat Manchester United har tagit en första seger i Champions League-gruppspelet.

Matchhjälte blev målvakten Andre Onana som räddade Jordan Larssons straff i matchens sista spark.

– Jag är här för att göra mitt jobb, i dag gjorde jag det bra. Jag är glad, säger Onana till TV4.

Vi börjar med det absolut sista som hände.

Manchester United ledde med 1-0 när Scott McTominays spark kom farligt högt upp i straffområdet på tilläggstid.

Efter en VAR-koll fick Köpenhamn straff och fram klev inhopparen Jordan Larsson med chansen att kvittera.

Men United-målvakten Andre Onana hann upp med armen. En upprättelse för keepern som varit hårt kritiserad för tidigare insatser i CL-spelet.

Chansfattig första halvlek

Matchen var viktig för båda lagen, men extra press låg på United efter två raka förluster mot Bayern München och Galatasaray.

Ändå blev första halvlek något av ett sömnpiller.

Det symboliserades inte minst av att huvuddomaren Marco Guida blåste av redan innan 45 minuter hade passerat (44 minuter och 43 sekunder för att vara exakt).

Maguire nickade in segermålet

Närmast ett läge var ändå Köpenhamn, med Viktor Claesson i startelvan, som bland annat hade ett skott i stolpen.

– Det är surt såklart. Jag tycker vi har varit det bättre laget i alla tre matcherna, ändå har vi bara tagit en poäng. Det är tufft, säger Claesson till TV4 efter matchen.

För i andra halvlek kunde tyngden från United-tränare Erik ten Hags axlar till slut lätta lite, efter att – också hårt kritiserade – Harry Maguire ordnat segern.

Inbytte Cristian Eriksen stod för ett perfekt inlägg som Maguire nickade i mål från nära håll – och godkändes som onside efter VAR-granskning.

Matchen föregicks av en tyst minut för att hedra Unitedlegendaren Bobby Charlton som dog i lördags, 86 år gammal.