Foto: Bildbyrån

Manchesterderbyt inställt

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens första match mellan Manchester City och Manchester United kommer inte att spelas. Vädret i Kina ställer till det.

I dag skulle det allra första Manchesterderbyt mellan Pep Guardiolas City och Jose Mourinhos United spelas, på lagens respektive försäsonsturné i Kina. Men på grund av väderproblem ställs matchen in.

”Turneringsorganisatörerna och deltagande klubbar har belsutat att ställa in kvällens match, skriver United på sin officiella hemsida.

Kritisk innan matchen

Lagets nye tränare Mourinho har varit kritisk och orolig före matchen när det gällde förhållandena på fotbollsstadion ”Fågelboet”, där skyfall har dränkt spelytan.

Matchen skulle ha blevit en tidig förnyelse av Mourinhos rivalitet med Guardiola, som går tillbaka till deras dagar som ansvariga för Real Madrid respektive Barcelona.

Manchesterlagen får nu vänta till 10 september innan de ställs mot varandra.

Zlatan Ibrahimovic följde som bekant inte med sin nya klubb till Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.