Foto: TT Nyhetsbyrån

Maradonas märkliga Messi-sågning: ”Är du svensk?”

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi har svårt att få det att stämma i landslaget.

Nu går en av tidernas största ut och kritiserar honom.

Han gör det på ett märkligt sätt: Genom att fråga sig om han är svensk...

I klubblaget Barcelona har Lionel Messi dominerat stort de senaste åren, där han har vunnit allt som går att vinna – både individuellt och med laget.

Men i landslaget väntar han fortfarande på sin stora titel. Många trodde att den skulle komma tidigare i somras, men då förlorade Argentina finalen mot hemmalaget Chile.

Copa America

”Är han svensk?”

Nu går tidernas kanske mest kända argentinare, Diego Armando Maradona, ut och kritiserar Messi. Och han gör det genom en något annorlunda liknelse:

– Vi har världens bästa spelare. Han gör fyra mål mot Real Sociedad, och sedan kommer han hit och rör knappt bollen. Man tänker liksom: ”Vad fan? Är han argentinare eller svensk?”, säger Maradona till ole.com.

”Inte dödat någon?”

Maradona anser dock att Messi inte ska kritiseras allt för hårt.

– Han borde behandlas som vilken annan spelare som helst i landslaget. Han är bäst i världen, på gott och ont. Men vi måste tänka på att han varken har dödat eller våldtagit någon, så vi ska inte göra en allt för stor grej av detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet