Mardrömmen fortsätter för Örebro

Tippat som en utmanare inför säsongen.

Men allsvenskan 2015 har inletts katastrofalt för Örebro SK.

I dag förlorade de bottenmatchen mot Kalmar – och får därmed vänta vidare på årets första seger.

Örebros kräftgång fortsätter.

Närkingarna, som visade storform på försäsongen och är i svenska cupen-final, förlorade dagens bottenmatch mot Kalmar och befäste sin jumboplats.

Allsvenskan 2015

Förlusten grundlades i den första halvleken där KFF, blott två poäng före Örebro inför matchen, gick upp till 2–0. När Viktor Elm en dryg kvart in i den andra halvleken nickade in 3-0, var matchen sedan i det närmaste avgjord.

Kalmar nära göra 4–0

Örebro, som hade ett friläge tidigt i matchen, försökte pressa på för att bryta nollan under den sista halvtimmen, men laget var aldrig riktigt nära att hota Kalmar och lagets sviktande självförtroende syntes tydligt. I slutet var det snarare Kalmar som var närmare att utöka till 4–0.

– Vi klarar inte av deras fasta situationer. De ska behöva göra det bättre för att göra mål, men i dag klarar vi inte av deras tunga fasta situationer. Och när vi inte gör mål på frilägen från fem meter, då går det inte, säger Örebros tränare Alexander Axén till C More.

Viktor Elm var desto nöjdare.

– Det var rättvist sett över hela matchen, vi var bättre än Örebro. Sedan var det skönt att vi lyckades göra tre mål.