Mardrömsstart för AIK – straff och rött kort

De låg under med 2–1 mot grekiska Atromitos när Noah Sonko Sundberg orsakade straff – och visades ut. AIK fick en mardrömsstart i den tredje omgången till Europa League-kvalet. Nu måste AIK vända ett 3–1–underläge – på bortaplan.

Gästerna chockade AIK redan i den tredje minuten när Stefano Napoleoni, efter en snabb omställning, nickade in 1–0.

Mardrömmen var ett faktum i den 15:e minuten när grekerna utökade sin ledning, sedan brassen Marcelinho fick på ett bra skott. Patrik Carlgren, som varit borta flera veckor på grund av skada, hann inte med.

Europa League

Tre minuter in i andra halvlek fick AIK en ypperlig chans att reducera efter att ha tilldelats staff. Men Kenny Pavey brände straffen som målvakten enkelt tog hand om.

Trots att han i veckan varit sängliggande på grund av förkylning byttes Henok Goitom in. Och blott tio minuter efter inhoppet reducerade han på straff, sedan en Atromitos-försvarare tagit bollen med handen i straffområdet.

Men bortalaget skulle få sista ordet i matchen – och tilldelades straff som Sonko Sundberg orsakat efter att ha hållit fast en motståndare i eget straffområde. Sonko Sundberg visades ut, och Javier Horacio Umbides kunde säkert sätta 3–1 bakom Carlgren.