Mario Gomez. Foto: Bildbyrån

Tyska baksmällan – Gómez missar resten av EM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en kostsam seger i kvartsfinalen för Tyskland i går när man slog ut Italien på straffar. För anfallaren Mario Gómez som skadades och byttes ut är det nu färdigspelat, sedan det visat sig att han åkt på en bristning i baksida lår.

Efter 70 minuters spel i kvartsfinalen tvingades Mario Gómez utgå på grund av en befarad skada. Nu har det bekräftats, som visade sig vara en bristning i baksida lår. Tyskland får således klara sig utan 30–åringen som missar resten av slutspelet.

– Det är bittert, vi är inne i ett avgörande läge i turneringen och att då bli av med viktiga spelare som Mario är ledsamt. Han har varit bra i EM och hjälpt laget. För oss innebär det här en ny situation och vi måste hitta lösningar. Men kvaliteten på truppen är hög och jag har fullt förtroende för mina spelare, säger förbundskapten Joachim Löw.

Fotbolls-EM

Mittfältsstjärnor osäkra kort

Även Sami Khedira utgick med skada, redan efter en kvarts spel, och det är oklart vad hans status är för fortsättningen.

– Han hade problem med baksida lår efter ett långt kliv. Jag vet inte om han hinner tillbaka till torsdag, säger förbundskaptenen.

Även Bastian Schweinsteiger, som byttes in istället för Khedira, har problem med ett knä.

Hummels avstängd

Mario Gómez är inte den enda tysken som med all säkerhet missar semifinal. I och med att försvarsklippan Mats Hummels drog på sig sitt andra gula kort i turneringen i slutminuten av ordinarie matchtid i går är han avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet