Foto: TT Nyhetsbyrån

Markkanen klar för Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera veckors spekulationer står det nu klart. Eero Markkanen lämnar AIK för Real Madrid. En affär som kan bli den största, ekonomiskt sett, i AIK:s fotbollshistoria.

– Vi säljer en spelare som varit hos oss i drygt sex månader till världens största klubb, det gör mig oerhört stolt, säger AIK fotbolls VD Thomas Edselius i ett pressmeddelande.

23-årige Markkanen hann bara spela ett halvår av sitt treårskontrakt med AIK. Det blev 14 matcher och sex mål i den svartgula tröjan.

– Det känns overkligt, även om det handlar om B–laget. Utvecklingsmöjligheterna för mig är jättestora. När min agent sa att Real Madrid ville ha mig trodde jag inte på det. Jag trodde att det var ett skämt först, säger Markkanen till AIK:s Youtubekanal.

Den finländske forwarden har skrivit på ett fyraårskontrakt med Real Madrid men kommer framförallt spela i Reals B-lag anfört av ingen mindre än Zinedine Zidane.

Enligt fotbollskanalen.se betalar Madridklubben runt 20 miljoner kronor för Markkanen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.