Göteborgs Manon Melis jublar efter 2-0, i Damallsvenskan mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Vittsjö. Foto: Bildbyrån

Martens dubbel räddade Göteborg

Lieke Martens dubbla mål fixade segern 3-1 för Göteborg mot Vittsjö. Men det var nerv i andra halvlek. – Jag vet inte om vi trodde matchen var över, vi slutade springa, säger tränaren Stefan Rehn till TV4 sport.

Interna skyttedrottningen Manon Melins hade dubbla giftiga lägen direkt i matchinledningen för Göteborg hemma mot Vittsjö.

Matchens första mål kom med kvarten spelad, Lieke Martens, 1-0 i 15:e minuten. Holländskan placerade in bollen i bortre hörnet, från favoritpositionen strax utanför straffområdet.

Damallsvenskan 2015

Svagt försvarsspel, bristande kommunikation mellan Vittsjös mittbackar, samt ett distinkt avslut från Manon Melin ledde fram till 2-0, drygt 10 minuter senare.

Dubbla nederländska mål i första halvleken, och mål för tredje matchen i rad för Melis.

– Vi har bra press på dem. Vi vinner alla andrabollar, sa målskytten Manon Melis till TV4 i halvtid.

Nerv efter slarvig inledning

Vittsjös Antonia Göransson fixade nerv i matchen direkt i andra halvlek. Göransson petad senast reducerade fem minuter in, 2-1, efter en tafatt inledning från hemmalagets sida.

Vittsjö var ytterst nära att kvittera två gånger om i andra halvlek. Jane Ross hade nick i ribban. Linda Sällström var nära att få träff på bollen i ett rörigt straffområde, efter att målvakten Fanny Lund i Göteborg tappat bollen efter frispark.

Göteborg hade stora bekymmer i större delen av andra halvlek, en helt annan matchbild än första.

– Vi faller tillbaka och blir lite ängsliga. Det var en jobbig andra halvlek att följa, säger Stefan Rehn.

Martens, 1-0-skytten, hade lagets enda bra målchans fram till 89:e minuten, i en regntung andra halvlek.

Martens andra i matchen

Då. Med två minuter kvar av ordinarie tid kom Martens med fart på vänsterkanten och kunde placera in bollen högt med högern.

Nederländskans andra mål i matchen räddade Göteborg. Hemmalaget höll ihop och kunde vinna med 3-1.

Segern var Göteborgs åttonde för säsongen, laget ligger på femte plats på 27 poäng, 10 poäng bakom Eskilstuna som toppar Damallsvenskan. Vittsjö har 19 poäng efter 16 spelade matcher, och ligger på åttonde plats.