Foto: TT Nyhetsbyrån

Mästarna positiva trots förlust

Uppdaterad
Publicerad

Ett defensivt starkt Real Madrid har kopplat ett visst grepp om Champions League-semifinalmötet med Bayern München tack vare 1-0 på hemmaplan. Tyskarnas tränare Pep Guardiola är ändå optimistisk inför returen nästa vecka.

Regerande mästaren Bayern München hade ett kraftigt spelövertag matchen igenom och hela 80 procents bollinnehav i den första halvleken – ändå gjorde Real Madrids Karim Benzema CL-semins enda mål på Santiago Bernabéu i går kväll.

– Vi saknade skärpan framför mål, sade Bayerns coach Pep Guardiola på presskonferensen efter matchen.

Champions League 2013-2014

”Mer optimistisk nu”

Spanjoren låter sig dock inte nedslås.

– Resultatet är inte idealiskt, men kan fortfarande förbättras i returen. Jag är väldigt optimistisk, till och med mer nu än före första matchen, menar Guardiola, med chans att vinna trippeln med sitt Bayern München.

Disciplinerad defensiv

Gårdagens hemmalag Real Madrid kom till spel med en återhämtad Cristiano Ronaldo från start. Walesaren Gareth Bale inledde dock på bänken men ersatte portugisen i andra halvlek. Reals italienska tränare Carlo Ancelotti har satt en tydlig prägel på sitt nya lag i Europaspelet med en disciplinerad defensiv och sylvassa kontringar. Matchens enda mål var resultatet av just en sådan – en djupledslöpande Fabio Coentrão hittade fram till Karim Benzema som lade in 1-0 efter en kvart.

Returmötet spelas på Allianz-Arena i München kommande tisdag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2013-2014

Mer i ämnet