Foto: Bildbyrån

Matchvinnaren kan tvingas vila

Uppdaterad
Publicerad

Han avgjorde bragdvändningen mot Italien.

Men i morgon kan Isaac Kiese Thelin tvingas vila.

Anledningen: En skadad häl.

Och på mittfältet verkar Sam Larsson petas.

Isaac Kiese Thelin avgjorde för Sverige i den första U21-EM-matchen, där han satte straffen som gav 2–1. Men i morgon, då Sverige möter England och kan säkra en plats både i semifinal och nästa års OS, kan han missa.          

Anledningen är att han har problem med en häl.

U21-EM 2015

– Det är klart att 93 minuter mot Italien blev det inte bättre. Vi köper oss tid och tar ett besked så sent som möjligt, säger förbundskapten Håkan Ericson till expressen.se.      

”Väldigt bolltrygg”

I övrigt verkar det som att Sam Larsson petas till förmån för Simon Tibbling, av dagens träning att döma. Då spelade nämligen Tibbling i den elva som såg ut som startelvan, rapporterar fotbollskanalen.se.

–  Simon är väldigt bolltrygg, Han är inte starkast i luften men är stark i kamper nära plan. Bra defensiv förmåga att vinna en mot en-situationer. Bra teknik och bra på att hålla bollen i laget, sade Ericson på dagens presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet