Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Megan Rapinoe tackades av i hennes sista landskamp för USA. Foto: TNT

Megan Rapinoe hyllad i sista landskampen – USA slog Sydafrika

Uppdaterad
Publicerad

Megan Rapinoes landslagskarriär är nu över.

Den amerikanska ikonen gjorde i natt sin sista landskamp.

Hon fick spela 54 minuter i USA:s 2–0-seger mot Sydafrika.

– Väldigt speciellt, säger hon efter landslagsfarvälet.

Megan Rapinoe gjorde i natt sin 203:e och sista landskamp. Den internationella karriären tog slut när hon blev utbytt i den 54:e minuten i USA:s match mot Sydafrika i Chicago i natt. Innan hon lämnade planen gav hon sina lagkamrater pussar och kramar och riktade en slängskyss och bugade mot publiken.

Inför matchen hyllades 38-åringen med en känslosam hyllning på storbildsskärmen.

– Jag vet att jag är en omtyckt spelare. Och jag vet att jag har betytt mycket för sporten. Men att få denna kväll och verkligen få se och känna det, från mina lagkamrater, vår lagledning och definitivt från fansen – som har varit en så pass stor del av våra framgångar på och vid sidan av planen – det var väldigt speciellt, sade hon efteråt, enligt nyhetsbyrån AP.

Matchen vanns alltså av USA med 2–0, efter mål av Trinity Rodman och Emily Sonnett.

Rapinoe spelar sin klubblagsfotboll för OL Reign och har meddelat tidigare att hon kommer att avsluta sin klubblagskarriär efter denna säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.