Messi frälste Barcelona – mot sin forna mästartränare

Efter en magisk slutkvart besegrade Barcelona till sist Bayern München med hela 3-0. Lionel Messi stod för två mål inom loppet av tre minuter – ett genom en lekfull chipp – innan Neymar punkterade matchen på tilläggstid.

Det såg länge ut att bli mållöst i det jämna gigantmötet. Men Barcelona besegrade till sist Bayern München, med forne Barçatränaren Pep Guardiola i tränarbåset – efter en uppvisning av Leo Messi.

I den 77:e minuten fick argentinaren bollen av Dani Alves strax utanför straffområdet. Han rättade till den, tittade upp – och dunkade in 1-0 bakom Manuel Neuer.

Champions League 2014-2015

Neuer hade fram till dess stoppat precis allt. I den 13:e minuten bröt sig Luis Suarez fram till ett friläge – men den hyllade Bayernmålvakten, som så sent som i januari i år föll på målsnöret till Fifas fotbollspris Ballon d'Or som världens bästa spelare, fick upp en högerfot och styrde undan bollen.

Två mål på tre minuter

Bayern saknade spelare som David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry och Holger Badstuber, och efter 1-0 rasade hela deras försvar. Bara tre minuter efter det första målet serverade Ivan Rakitic Messi bollen i straffområdet. Messi lurade en försvarare, klev förbi, och chippade lekfullt in 2-0 med högerfoten (!) bakom en utrusande Neuer. Messi utökar därmed målrekordet i Champions League till 77 mål.

I den 93:e minuten fick sedan Neymar ett friläge, och brassen var säkerheten själv när han placerade in 3-0 bakom en tillsynes skakad Neuer.

– För alla som tittade tror jag att det var en riktigt fantastisk match. Båda lagen försökte anfalla och göra mål, men vi hade de bästa chanserna och efter första målet började vi hitta ytorna, förklarar Barcelonas Javier Mascherano i Viasats sändning.

– Vi har stor potential att spela bra i nästa match. Men Bayern är ett topplag, de kommer att försöka komma tillbaka, det kommer att bli svårt att spela där, fortsätter han.

Tungt för Guardiola

Tidigare Barçatränaren Guardiola, som tränade laget mellan 2008 och 2012 och då vann hela 14 titlar, fick därmed se sig besegrad när han för första gången återvände till Camp Nou mot sitt före detta lag.

Returmatchen spelas i München på tisdag den 12 maj.

– Vi såg idag att de inte gav oss så många chanser men vi får aldrig säga aldrig, vi måste försöka tro, säger Manuel Neuer om returen.