Messi lekte Argentina till final

Uppdaterad
Publicerad

För en gångs skull fanns inte Leo Messi med i målprotokollet, men han spelade fram till tre och var bäst på plan. Argentina som tidigare i turneringen haft problem med att göra mål fullkomligen exploderade i semifinalen.

– Vi visste att målen skulle komma till slut. Vi har spelat bra och skapat chanser och idag fick vi äntligen utdelning, säger Messi till nyhetsbyrån AP.

Copa America

Argentinas fjärde mål var matchens delikatess. Messi dribblade av tre försvarare, där han bland annat tunlade en av dem innan han serverade Angel Di Maria som gjorde mål.

”Messi visade att han inte behöver göra mål för att vara bäst, och det är exakt vad han är”, skriver Daily Mail som ger Messi 9,5 poäng av 10 möjliga.

Argentina har nu chansen att ta hem titeln för första gången på 22 år, Chile har aldrig vunnit. Finalen spelas i Santiago på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet