En Messi-staty i Buenos Aires ska få Messi att fortsätta i landslaget. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Statyn som ska få Messi att fortsätta

Uppdaterad
Publicerad

Efter finalförlusten mot Chile i Copa América berättade Lionel Messi att han lämnar landslaget. Nu har en staty rests i huvudstaden Buenos Aires, där regeringen även startat en kampanj att få storstjärnan att fortsätta representera Argentina på fotbollsplanen.

För andra året i rad föll Argentina i en Copa-final mot Chile. När Lionel Messi mötte pressen efteråt meddelade han att landslagskarriären var över.

– Jag har förlorat fyra finaler, att bli mästare med Argentina var kanske inte menat för mig. Jag har försökt många gånger och jag lämnar utan att kunna vinna, sa han då.

Staty rests i hemlandet

Uttalandena har väckt stora reaktioner – bland annat hos legendaren Maradona, som bett honom om att fortsätta. Men det är inte bara inom fotbollen som reaktioner väckts.

Bara några få dagar efter matchen har nämligen en staty rests i huvudstaden Buenos Aires till Barcelonastjärnans ära. Under tisdagen avtäckte stadens borgmästare Horacio Larreta Rodriguez statyn på 29-åringen.

Stor kampanj igång

Larreta har även publicerat videoklipp i sociala medier om att få Messi att stanna.

Messi har dessutom fått en egen hashtag som heter ”#NoTeVayasLio”, ”Gå inte, Leo” som har synts på elektriska skyltar längs vägarna i Buenos Aires som normalt används för trafikvarningar.

Elektroniska skyltar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.